ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Ο γάμος στην Ύδρα είναι η πρώτη επιλογή ενός ζευγαριού που αγαπά το γραφικό νησιωτικό τοπίο αλλά δεν θέλει να απομακρυνθεί πολύ από την πόλη.

Ο γάμος στην Ύδρα ξεκινά με το παραδοσιακό στρώσιμο του κρεβατιού, όπως συμβαίνει συνήθως, όπου οι φίλοι και συγγενείς προσφέρουν δώρα και χρήματα για το νέο ξεκίνημα του ζευγαριού. Την παραμονή της μεγάλης ημέρας, γίνεται το «λούσιμο της νύφης», έθιμο που κρατά χρόνια και πραγματοποιείται από δύο παντρεμένες φίλες της νύφης. Το χτένισμα φυσικά ακολουθεί και γίνεται από επαγγελματία. Στον υδραίικο γάμο, συχνά η νύφη επιλέγει να φορέσει την παραδοσιακή φορεσιά που περιλαμβάνει το κοντογούνι από μεταξωτό βελούδο, μακριά φούστα με πτυχές, καθώς και κεντητό μεταξωτό μαντήλι στο κεφάλι.

Η μεταφορά στην εκκλησία γίνεται είτε με καΐκι ή άμαξα ή ακόμα και γαϊδουράκι! Όπως και στους περισσότερους παραδοσιακούς γάμους, κάθε διαδικασία γίνεται με συνοδεία λαούτων και βιολιών για να ντύσουν μελωδικά κάθε στιγμή της ημέρας.

Εάν επιλέξετε την Ύδρα για το γάμο σας σε καμία περίπτωση δεν θα απογοητευτείτε. Αντιθέτως, θα ζήσετε μοναδικές στιγμές παντρεύοντας την παράδοση με το σήμερα και θα τις διατηρήσετε για πάντα στο γαμήλιο άλμπουμ σας που με φροντίδα και σεβασμό θα δημιουργήσει ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου. Στην φωτογράφιση της επόμενης μέρας, επισκεφτείτε τα γραφικά σοκάκια του νησιού ή την παραλία, για μία σειρά καλλιτεχνικών φωτογραφιών που όλοι θα θαυμάζουν για πολλά χρόνια ξαναζώντας μαζί σας το ξεκίνημα της νέας σας ζωής!

πηγη: www.fotomontaz.gr

Leave a reply

Your email address will not be published.