βέρες γάμου

ΒΕΡΕΣ

Οι βέρες και τα δαχτυλίδια γενικότερα χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων. Το δαχτυλίδι γάμου με το κυκλικό σχήμα συμβολίζει την ένωση, την ολότητα, την ένωση  των δύο μισών σε ένα  σχήμα και την κοινή τους συμπόρευση.

Ιστορικά, τα γαμήλια δαχτυλίδια εμφανίζονται στην αρχαία Αίγυπτο συμβολίζοντας τον οίκο και την εστία και τα φορούσαν στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού καθώς πίστευαν πως από εκεί περνά η φλέβα που οδηγεί κατευθείαν στην καρδιά. Το έθιμο μεταφέρθηκε και στον ελλαδικό χώρο μέσω του Μεγάλου Αλεξάνδρου και είναι κάτι που ακόμη και σήμερα συμβαίνει στην Αμερική. Στην Ευρώπη, όμως, και στις περισσότερες χώρες η βέρα πλέον φοριέται στο δεξί. Στην Ελλάδα επικράτησε οι αρραβωνιασμένοι να φορούν τη βέρα στο αριστερό χέρι κι όταν παντρευτούν στο δεξί.

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε βέρες, μία καλή έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη. Θέλετε ένα δαχτυλίδι που να αντιπροσωπεύει το γούστο και το στυλ σας. Για τους περισσότερους άντρες, η βέρα και το ρολόι είναι τα μοναδικά τους κοσμήματα, οπότε δώστε λίγη περισσότερη προσοχή ώστε να είναι κάτι που τους ικανοποιεί απόλυτα. Να θυμάστε πως και σε αυτή την περίπτωση, ο μινιμαλισμός και το κλασσικό στυλ είναι η καλύτερη επιλογή, μιας και πρόκειται για ένα κόσμημα που θα έχετε στο χέρι σας για πολλά χρόνια.

Τέλος, να θυμάστε πως πάνω απ’ όλα σημασία έχει ο συμβολισμός και η συναισθηματική αξία του γαμήλιου δαχτυλιδιού.

πηγη: www.fotomontaz.gr

Leave a reply

Your email address will not be published.