ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Ο πολιτικός γάμος είναι μία συχνή επιλογή των ζευγαριών πλέον, η οποία δεν συνδέεται αποκλειστικά με την έλλειψη θρησκευτικού αισθήματος ή ρομαντισμού.

Ένας πολιτικός γάμος δίνει στο ζευγάρι οικονομική ελευθερία επιλογής, μιας και τα έξοδα είναι μειωμένα σημαντικά σε σχέση με τον θρησκευτικό. Ακόμη, πρόκειται για μία σύντομη διαδικασία. Από τη στιγμή που το ζευγάρι θα υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση γάμου στον Δήμο, ορίζεται ημερομηνία μετά από δέκα εργάσιμες ημέρες. Την ημέρα του γάμου προσέρχεστε στο Δημαρχείο με δύο μάρτυρες δικής σας επιλογής, νόμιμους κατοίκους Ελλάδας, άνω των δεκαοκτώ ετών. Δεν αποτελεί προϋπόθεση η σχέση ή συγγένεια μεταξύ σας.  Η τελετή περιλαμβάνει την ανάγνωση σχετικού κειμένου από τον Αντιδήμαρχο ή τον Δήμαρχο και την υπογραφή του πιστοποιητικού γάμου. Ο πολιτικός γάμος απευθύνεται και σε ζευγάρια που θέλουν να ξεφύγουν από το στερεότυπο του κλασσικού γάμου και να δώσουν την προσωπική τους πινελιά στο γεγονός. Συνήθως επιλέγουν ελαφρώς επίσημο ή casual ντύσιμο, ενώ δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που παντρεύονται με το τζιν τους!

Εάν επιλέξετε το Δημαρχείο αντί της Εκκλησίας, εμπιστευθείτε κι ενημερώστε τον φωτογράφο γάμου ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την περίσταση. Στον πολιτικό γάμο, θα επικεντρωθεί στην αποτύπωση των συναισθημάτων και απαλλαγμένος από την αναγκαιότητα της καταγραφής τελετουργικών στιγμιότυπων, θα δώσει έμφαση σε όσα συμβαίνουν μεταξύ σας.

πηγη: www.fotomontaz.gr

 

Leave a reply

Your email address will not be published.