γλυκά γάμου

ΓΛΥΚΑ ΓΑΜΟΥ

Τα γλυκά γάμου μπορούν ίσως να θεωρηθούν το βασικότερο τμήμα του μενού του γάμου σας. Είτε ακολουθήσει δεξίωση είτε κέρασμα έξω από την εκκλησία, το βασικότερο γλυκό γάμου είναι η γαμήλια τούρτα! Εντυπωσιακή και περίτεχνα στολισμένη ή μίνιμαλ με λιτή διακόσμηση η γαμήλια τούρτα θα μαγνητίσει τα βλέμματα των καλεσμένων σας και θα τους γλυκάνει το δίχως άλλο.

Τα γλυκά γάμου, όμως, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή. Η παράδοση της χώρας μας είναι πλούσια σε συνταγές και έθιμα που σχετίζονται με την προσφορά γλυκών στους καλεσμένους τόσο την ημέρα του γάμου όσο και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το μυστήριο. Βασικό γλυκό γάμου θεωρείται πάσης φύσεως αμυγδαλωτό. Είτε με γέμιση είτε χωρίς, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας τα προσφέρουν τόσο σε όσους έρχονται στο σπίτι να ευχηθούν την εβδομάδα πριν το μυστήριο, όσο και μετά από αυτό, παράλληλα με το κόψιμο της γαμήλιας τούρτας. Το άσπρο χρώμα των αμυγδαλωτών και το όμορφο τύλιγμά τους δίνει την αίσθηση της καθαρότητας, της αγνότητας με την οποία ευλογείται το ξεκίνημα της νέας ζωής του ζευγαριού. Συνήθως την προετοιμασία των παραδοσιακών γλυκών αναλαμβάνουν οι κοντινοί συγγενείς, οι οποίοι φροντίζουν την γενικότερη τήρηση της παραδοσιακής εθιμοτυπίας!

Στους μοντέρνους γάμους τα γλυκά γάμου σερβίρονται συνήθως μετά το κόψιμο της τούρτας, σε μπουφέ ή πιατέλες που τοποθετούνται σε κάθε τραπέζι ώστε οι καλεσμένοι να διαλέξουν το γλύκισμα της προτίμησής τους. Η νέα τάση στα γλυκά γάμου είναι η ενσωμάτωση των fortune cookies (τυχερά μπισκοτάκια) στο τέλος του γεύματος. Πρόκειται για ασιατικής προέλευσης συνήθεια, όπου οι  καλεσμένοι σπάνε το μπισκοτάκι και βρίσκουν ένα ρητό ή μία συμβουλή μέσα. Στον γάμο μπορεί να ενσωματωθούν ευχές για το ζευγάρι, ή ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς τους καλεσμένους.

 

πηγη :www.fotomontaz.gr

Leave a reply

Your email address will not be published.